Newestate
« назад
Традиционен интерес към апартаменти в Банско преди началото на сезона.
31.10.2014

Традиционно за началото на зимния сезон запитванията за имоти в Банско нарастват с 25%. Тази статистика се запазва и за началото на сезон 2015г. Според статитическите данни на New Estate Bulgaria запитванията за Банско в момента са 40% от всички запитвания от чуждестранни купувачи.

Кой купува?

Основната група купувачи на имоти в Банско са Българи и Руснаци. Несъществена е групата на купувачи от Западна Европа. Значителен интерес се забелязва и от Украинци, но сделките остават на нивото от миналата година.

Цени

Цените в Банско продължават да падат и в началото на сезона достигат ново дъно, като вече цените за студията не прехвърлят 12 000 евро. Двустайните се продават за около 20 000 евро, а тристаен апартамент може да се закупи за около 23 000 евро.

Прогноза

Прогнозите на New Estate Bulgaria са за продължаване на негативната тенденция и допълнително снижение на цените с около 5% в следващите 12 месеца. Надеждите за съживяване на на пазара са довършването на магистрала Струма, започването на строителство на нов лифт и евентуално съживяване на интереса към курорта от Западни купувачи, благодарение на безпрецедентно ниските цени.

Коментари
Добави коментар
View selection  (0)
Новини
Горян Върбанов
Автор
Горян Върбанов
Горян Върбанов е един от директорите на New Estate Bulgaria и работи в компанията от самото и създаване през 2005 година. Основен приоритет в неговата работа е развитие на пазара на ваканционни имоти и работа С рускоговоряши клиенти.
За автора
Ирина Дългопятова
Автор
Ирина Дългопятова
Ирина е един от редакторите на сайта. Работи над събиране и анализиране на актуална и интересна информация. Занимава се с темата за недвижими имоти в България повече от 3 години.
За автора
Оценка на имот
Колко струва вашия имот?
Име
Телефон
Email
Град
Повече информация